torsdag den 14. marts 2013

Padfone Station første indtryk.


Her kommer det noget forsinkede indlæg om de første indtryk af Padfone station delen af Asus Padfone 2 hybriden.

Design:
Padfone station er meget tynd, 10,4mm, og let, 514 gram. Den er udført i plastik på bagsiden, samt glas på forsiden. Plastikken på bagsiden er overraskende behageligt at have i hånden og føles meget skridsikkert. Den samlede vægt på enheden er 649g hvilket gør at man i længere tid kan ligge med tabletten uden den bliver ubehagelig at holde.
Telefonen skubbes ned i tablet delen bagpå, i en sliske, hvilket gør at tabletten ikke er plan bagpå.


Dette gør at tabletten kun kan ligge på en måde, når den ligger fladt på bordet. Det medvirker at det ikke er muligt at skrive på tabletten mens den ligger på bordet. Asus har dog lagt en sleeve med til alle Padfone 2 in 1 sets. Sleeven kan både virke som stander når man skal se film, hvor tabletten er meget vertikal placeret, samt en skrive indstilling, hvor tabletten ligger meget ned.



Skærmen.
Skærmen i Padfone Station har næsten samme opløsning som på telefonen, 1280 x 800 (Padfone 1280 x 720). Desværre er skærmen i Padfone Station en almindelig ips lcd skærm, som desværre ikke er nær så lysstærk som displayet i telefonen. Farverne i displayet er mere matte end tilfældet er i telefonens IGZO display. Derudover gør den større display størrelse, at displayet ikke er ligeså skarpt som den mindre skærm i telefonen. Jeg kunne godt tænke mig at skærmen i Padfone Station havde været 1080p for at få en bedre opløsning, eller muligvis et 720p display, for at have samme aspekt ratio som i telefonen.
Samtidig oplever jeg en mærkbar forsinkelse fra at jeg vil vække tabletten til at skærmen tændes. Samtidig reagerer tastaturet fra tid til anden langsommere end jeg kunne ønske mig, i modsætning til telefonen hvor det fungerer upåklageligt.

Skærmen er i samme kvalitet som skærmen i en Asus Transformer Pad (Asus tf300t), altså ikke en dårlig skærm, men heller ikke ligeså god som eksempelvis skærmen der findes i en Asus Transformer pad infinity (tf700t).

Batteri:
Batteriet i Padfone Station er et 5000 mAh batteri.
Der er tre indstillinger når Padfone er docket i Padfone station.
- Intelligent-funktion, hvor Padfone Station og Padfone aflader med ca. samme hastighed. Dette er brugbart hvis man f.eks. er på en længere rejse uden strøm, og gerne vil se film. Denne indstilling sørger for at man kan bruge tablet delen længst muligt, uden at have en Padfone Station der er helt uden strøm, og en telefon der er helt ladet op.
- Foretrækker telefon. Som navnet antyder forsyner Padfone Station Padfone med strøm, så telefonen altid er ladt helt op. Det er praktisk hvis man i løbet af dagen bruger Padfone Station on/off, men har brug for altid at have sin telefon ladt op. Derved kan man også forlænge telefonens oppe tid, mens man stadigt kan bruge tablet delen.
- Strømpakke. Som navnet antyder fungerer Padfone station i denne indstilling som powerbank for Padfone.

Batteriet i Padfone Station er lidt mindre end det der f.eks. er i en Asus transformer Pad, men er dog et ganske habilt batteri, som sagtens kan holde til en dags normal brug.



Apps:
I forhold til Apps er der både positive og negative ting.
Det positive – Google og Asus’ tablet tilpassede applikationer er super flotte og funktionelle. Gmail, Chrome, Youtube, SuperNote, Polaris Office, Amazon Kindle applikationerne som tabletten kommer med er alle super flotte og spiller maks.


Desværre er de fleste apps lavet til telefoner i Google Play, hvilket tydeligt mærket når de bruges i tablet mode.
Enten fylder de kun en lille del af skærmen, og ellers er de forstørret op og er meget grynede. Det er super synd, når man kan se på de tablet native applikationer hvor flot det kunne være.
Jeg synes dog der er kommet mange flere tablet kompatible apps siden jeg første gang begyndte at bruge android tablets, både apps jeg bruger i dagligdagen, og spil.Jeg savner dog netbank apps optimeret til tablet brug.

Internet oplevelse.
Overordnet set fungerer browsing på Padfone Station super godt. Begge browsere er hurtige og har god multi window browsing. Siderne loades hurtigt, både almindelige hjemmesider og de fleste mobil/tablet tilpassede hjemmesider er flotte. Desværre er der nogle få danske hjemmesider der ikke er optimeret til tablet surfing, hvor man i stedet for at blive dirigeret til desktop versionen af hjemmesiden i stedet for mobilsiden, men tilpasset en mobilskærm, hvilket kan være et irritations moment.

Ingen kommentarer: